Nelly van Gelder

Als Werving- en Selectieadviseur neemt Nelly het gehele werving- en selectieproces uit handen voor een organisatie. Dit proces begint met een uitgebreid intakegesprek bij de organisatie om de volgende onderdelen goed in kaart te brengen: functie-inhoud, competenties van de kandidaat en cultuur van de organisatie.

Na haar studie Personeel en Arbeid is Nelly sinds 1989 actief op het gebied van personeel en organisatie en werving en selectie. Als personeelsmanager en als recruiter heeft zij voor uiteenlopende bedrijven gewerkt in zowel binnen- als buitenland.

Sinds 2008 werkt zij als zelfstandig recruiter. De rode draad in haar loopbaan is het matchen van een individu met een omgeving waarin hij het beste tot zijn recht komt. Waar hij wordt uitgedaagd en geïnspireerd en waar hij met zijn prestaties en persoonlijkheid een waardevolle bijdrage levert zodat de organisatie de beste medewerker krijgt die ze verdient.

Tevens is zij werkzaam als loopbaanadviseur. Middels zelfanalyse, het formuleren van realistische loopbaandoelen en het maken van een actieplan adviseert zij mensen die keuzes te maken die aansluiten bij de competenties van de kandidaat, de juiste werkomgeving en de geprefereerde levensstijl (juiste werk-priv├ę afstemming).

Haar werkwijze wordt gekenmerkt door de kernwaarden: Professioneel, Persoonlijk en met Passie voor de dingen die zij doet. Zodat zij kan doen waarvoor zij staat: maatwerk leveren!