Ferry van de Vliet

Ferry van Vliet, is een enthousiaste professional met een technische achtergrond en gespecialiseerd in het opzetten, begeleiden en uitvoeren van e-Learning projecten.

Door de jaren heen is Ferry werkzaam geweest als trainer en training manager. De afgelopen twaalf jaar heeft hij bij verschillende werkgevers zijn deskundigheid opgebouwd als e-Learning Courseware Developer.

Ook faciliteerde en verzorgde Ferry trainingen, sessies met een virtuele klas omgeving en het beheer van Leer Management Systemen waaronder NetDimensons Talent Suite (EKP).
Door de verschillende projecten vergrote hij zijn ervaring en specialiseerde hij zich in het ontwikkelen van interactieve trainingen met Authoring tool Lectora.

Internationale ervaring heeft Ferry, door zijn werk op het Europees hoofdkantoor van de Amerikaanse softwareleverancier Progress Software, als verantwoordelijke voor de interne en externe trainingen in Europa.

Zijn visie op, en kennis van, het toepassen van internettechnologie bij kennisoverdracht wil hij graag gebruiken om leerprogramma’s te ondersteunen die lerende verder stimuleren en het beste uit zichzelf te halen.

Volgens de Chinese astrologie is Ferry een 兔 Konijn rechtschapen, intuïtief, creatief, gevoelsmatig en soms voorzichtig.

Voorbeelden van projecten
CAE (Canadian Aviation Enterprise) opdracht voor Ministerie van Defensie.
Ontwikkelen van e-Learningmodules voor Pilot en Flight Engineer Type Rating courses. (Heden)

Friesland Campina, ontwikkelen Engelstalige e-Learning Sweetness om bij werknemers wereldwijd meer awareness te creëren over suiker en zoetstoffen.

Friesland Campina, ontwikkelen diverse Engelstalige e-Learningmodules t.b.v. Safety procedures t.b.v. het nieuwe Innovation Center in Wageningen.

CCS BV (marktleider in verzekeringssoftware)
Opzetten e-Learning op Training & Development, implementatie van ontwikkeltools en het inrichten en beheer van het LMS. Grafische vormgeving en ontwikkeling van interactieve e-Learningmodules met Lectora t.b.v. het assurantiesoftwarepakket Level-7 en het inspreken van begeleidende filmpjes.

ANWB Project: Traditionele docent gedreven trainingsafdeling getransformeerd naar een e-Learning afdeling met implementatie van ontwikkeltools en het inrichten en beheer van het LMS. Inclusief het verandermanagement van docenten en organisatie en begeleiden en coachen van docenten.
Andere projecten afgerond bij:

AEGON: Ontwikkelen van e-Learningmodules voor WIA-WGA wetgeving en nieuwe Pensioenwet plus implementatie en beheer LMS. ABN-AMRO, ontwikkelen van modules voor Software ontwikkeling project management. CBI, Ministerie van Buitenlandse Zaken (Virtuele klas), HBO Farmacie (Virtuele klas, modules, LMS), Open Universiteit (Virtuele klas), Actuarieel Instituut en European Actuarial Academy (Virtuele klas), UniGarant Verzekeringen (modules en LMS) e.a.